الـملكة ام النور
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... 641535

عزيزي الزائر
رجاء محبة
التسجيل الان في المنتدى
لتتمكن من تصفح المنتدى


نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... 413769
الـملكة ام النور
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... 641535

عزيزي الزائر
رجاء محبة
التسجيل الان في المنتدى
لتتمكن من تصفح المنتدى


نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... 413769
الـملكة ام النور
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الـملكة ام النور

منتدى الـملـكة ام النور يضم ترانيم ,افلام ,قداسات,صور دينية ,مواضيع روحية ,عظات ,تاملات قداسة البابا,الحان,اكلات صيامي,مسرحيات للاطفال
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» قطمارس الصوم الكبير - محاور الربط فى القراءات اليومية
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالسبت مارس 19, 2016 6:55 pm من طرف romany.w.nasralla

» ”اللي خلف مامتش“ - رؤية مسيحيه
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالأحد فبراير 28, 2016 6:21 am من طرف romany.w.nasralla

» ما وصف بالأعظم جمالا أو بالأبدع حسنا أو بالأكثر حلاوة فى آيات العهد القديم؟!
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالأحد يونيو 28, 2015 11:26 pm من طرف romany.w.nasralla

» 4 – من أجمل كلمات عريس النشيد: "مَا أَجْمَلَ رِجْلَيْكِ بِالنَّعْلَيْنِ يَا بِنْتَ الْكَرِيمِ! دَوَائِرُ فَخْذَيْكِ مِثْلُ الْحَلِيِّ،...
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالسبت يونيو 20, 2015 4:22 am من طرف romany.w.nasralla

» مواطن القبح الحسي الجسدى، والجمال الكتابي الروحي في تشبيهات اعضاء جسم عروس النشيد
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالجمعة يونيو 12, 2015 11:40 pm من طرف romany.w.nasralla

» طريقة عمل العيش الفينو بالصور والشرح
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالسبت مارس 28, 2015 1:55 pm من طرف MELAD YOUSEF

» الحان ترتيب اسبوع الالام كاملة للمرتل بولس ملاك
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالجمعة مارس 27, 2015 2:17 pm من طرف MELAD YOUSEF

» انا :سامحنى يارب
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالخميس مارس 26, 2015 10:55 pm من طرف MELAD YOUSEF

» الله ساهر هذه الليلة انه لا ينعس ولا ينام
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالخميس مارس 26, 2015 10:33 pm من طرف MELAD YOUSEF

» الحصان قد يطير
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالخميس مارس 26, 2015 10:04 pm من طرف MELAD YOUSEF

» تأمل لا أُهملك ولا أتركك. تشددْ وتشجع
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالخميس مارس 26, 2015 9:51 pm من طرف MELAD YOUSEF

» طبيب لـ ريهام سعيد غوري في داهية
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالخميس مارس 26, 2015 7:02 pm من طرف MELAD YOUSEF

»  "يَفْرَحُ أَبُوكَ وَأُمُّكَ، وَتَبْتَهِجُ الَّتِي وَلَدَتْكَ." (أم23: 25)
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالأحد مارس 22, 2015 5:31 pm من طرف romany.w.nasralla

» تشبيهات الروح القدس فى الكتاب المقدس
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالجمعة نوفمبر 21, 2014 5:08 am من طرف romany.w.nasralla

» الان حصريا سلسلة الكتاب العظيم(قصص من الكتاب المقدس
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالأحد سبتمبر 21, 2014 2:53 pm من طرف marie13

اتـصـل بـنـا
اتـصـل بـنـا



Webmaster
مـيـلاد يـوسـف

Email
Ebn.el3adra22@yahoo.com

دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المنتديات
منتدى الترانيم

منتدى الافلام 

منتدى العظات

منتدى الاخبار

منتدى برامج 

منتدى
التبادل الاعلاني

">













 

 نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ....

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر
avatar



نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Empty
مُساهمةموضوع: نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ....   نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالجمعة أبريل 16, 2010 8:43 am

طريقة سهلة لتخريط الملوخية..!!!
لماتيجى تخرطى الملوخيه اغسليها وحضريها عالتخريط

وحطيها فكيس نايلون واربطيه وخرطى الكيس قصدى الملوخيه ههههههههه
وقلبى الكيس ليمين وشمال وخرطيه

وشوفى النتيجه هتبقى ايه
سهوله فالتخريط
ونضافه للصنيه اللى بتخرطى عليها
وماتخافيش الكيس مش هيتقطع..!!!


نصائح قبل صناعة المربى فى المنزل


السكر والفاكهة:

لازم يكون السكر اللي بالمربى نقي خالي من شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجة.

إناء الطهى:

حاول إن تستعمل إناء مستدير سميك من الجوانب ويفضل ان يكونمن النحاس الابيض

التقليب:

لا تستعمل معلقة معدنية للتقليب وحاول إن تستبدلها بمعلقة خشب.

على نار هادئة:

لابد من تذويب السكر على نار هادئة وتحاول إن يدوب على الآخر ..

لابد من اضافة عصير الليمون إليه

حتى لايكون السكر بالمربى زائد ولحماية المربى من التعفن
احرص وإنت تقلب المربى من ازالة الريم أول بأول حتى يكون لون المربى رايق وصافي.

البرطمان:

بالنسبة للبرطمان المستخدم فى صناعة المربى لابد ان يكون نظيف وجاف تماما من المياه هو والملعقة المستخدمة فى التقليب حتى نحمى المربى من التعفن ووجود قطرة مياه واحدة تساعد على تعفنها

أحكام الغلق:

يجب ملأ البرطمان لمنع وجود حيز يسمح بدخول الهواء، ويجب احكام الغطاء تمام .

اختبار نضج المربى :

للتأكد من استواء المربى من الممكن ان تأخذ عينة وتتركها لتبرد وتتأكد من سمكها
أو أخذ ملعقة كبيرة من المريى ووضعها فى طبق فإن ظلت ملعقة المربى على هيئة هرمية أو لم تنتشر المربى فى الطبق فهذا دليل استوائها

في التلاجة:

بعد التأكد من برودة المربى يتم تعبئتها فى برطمانات نظيفة وجافة تماما وتفضل ذات المساحة الضيقة التى تحمل ليتر واحد ويتم وضعها فى الثلاجة.

سر حلاوة الرز باللبن بتاع بره..!!!

(سر الطبخة مش الرز باللبن)
شوفى يا ستى الحكاية كلها انهم بيسلقوا الرز زى ما تسلقى المكرونة كدة وبعدين يصفوا فى مصفاة وبعدين يحطوا على اللبن المغلى
الحكمة من كدة يا ستى انه يتخلص من نشا الرز اللى بيكون تقيل فى الاكل اوى
وبكدة ممكن الواحد ياكل طبق واتنين من غير ما يشبع من حلاوته
اعملى الرز باللبن بمقدارك العادى واضافاتك (مستكة- فانيليا - ماء ورد)زى ما تحبى
بالنا والشفا مقدما..

طريقة تخزين ورق العنب يقعد مدة طويلة

اغسلى ورق العنب جيدا ثم قومى بنزع العود الاخضر من الورقة ثم رصى الورق فوق بعضه و ضعيه
فى كيس كميته على حسب استخدامك و ضعيه ف الفريزر اخضر زى ما هو دون سلقه
الطريقة دى تخليه يعيش بالسنتيت من دون ما يهريه الثلج و عند الاستخدام تغلى ماء
و تضعيه فيه زى ماهو بثلجه لمدة خمس دقائق سوف تلاحظين انه كانك لسه شاريه حالا طازة و بالهنا
..

لما يشيط الأكل هتعملى إيه؟؟؟؟!!!!
بيحصل كتيرانك بتتكلمى فى التليفون والاكل على النار
تروحى تلاقيه شايط فى القاع
كنتى اكيد بترميه علشان حته شايطة
لاء استنى اوعى ترميه
انتى على طول تجيبى بصلة وتقطعى راسها وتمررى
البصلة على الحلة من الخارج فى كل اتجاه حتى من تحت
وبكدة الريحة الشايطة هاتروح..
وبعدين انقلى الاكل فى حلة تانية
هيكون زى الفل من غير لاريحة شياط ولا حاجة
والف هنا


تـــــــــابع...

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر
avatar



نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ....   نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ.... Icon_minitimeالجمعة أبريل 16, 2010 8:44 am

طريقة جديدة لتخزين الثوم.... :ـ
بالسكين نظفى الروؤس من القشر الطرى المحيط بها
كمان فى طبقة رقيقة من القشر الطرى بتكون حول كل صف
من فصوص الثوم الداخلية تخلصى منها وبعد أن تنتهى من
التنظيف والتقشير قومى بفرمهم فى الكبة أو لو عندك مفرمة يدوى
أو بالكهرباء وضعى معهم رشة من الملح .
بعد كدة أحفظيهم فى برطمانات نظيفة وجافة ولفيهم كويس بالسلوفان
وأكياس بلاستيك عشان لا تتسرب رائحة الثوم الى الفريزرواحفظيهم فى
الفريزر.

ملحوظة : لما أحتاج ثوم للطهى أطلع البرطمان فى الحال من الفريزر
وبسرعة بطرف السكين المدبب أنزع قطعة منة حسب حاجاتى
وبسرعة أرجع البرطمان كما كان فى الفريزر حتى لا يفسد الثوم .

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائـــــــح جديـــــدة خاااااااااااالص للطبــــــــخ....
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الـملكة ام النور :: منتدى المراة :: مطبخ الملكه-
انتقل الى: