صينية جلاش بالمشروم او
بالخضار
باكو جلاش
مشروم
خضار
مشكل مسلوق
كوب ماء مذاب فية ( 2 معلقة كافى ميت)
زيت
للوجة
الطريقة
ادهنى صينية بالزيت واضع ورقتين من الجلاش ثم ادهنهم
بالفرشاة بسمن نباتى وهكذا لحد ما نخلص نص كمية الجلاش ثم نضع المشروم او الخضار او
الخضار والمشروم .اكمل باقيه الصينية بنفس الطريقة اضع ورقتين
جلاش ثم ادهن
بزيت وهكذا .لما نخلص الكمية اللى عندنا نقطع الصينية اما مثلثات او حسب الرغبه
.نذوب الكافى ميت ( البودرة )فى كوب الماء ثم اصبه على الصينية كلها واترك الصينية
ولا ادخلها الفرن الا
بعد 3 او 4 ساعات ثم اضع معلقة زيت على وش الصينية وادخلها
الفرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر
ملحوظة : اعمليها من بدرى وماتسويهاش
الا قبل الاكل حتكون طررررررررية وجميله .الكافى ميت بديل
الحليب
صينية مكرونة فرن بالخضار
او بالمشروم
كيس مكرونة ريشة
خضار
مسلوق
مشروم
بشاميل
ملح وفلفل
زيت
بصلة
الطريقة
نسلق
المكرونة عادى ونشطفها ونصفيها من الماء .نبشر البصلة ونشوحها فى الزيت لحد ماتصفر.
نضع عليها المشروم والخضار والملح والفلفل .نخلط جزء من الشاميل بالمكرونة وندهن
الصينية بمعلقتين بشاميل ثم نضع نص المكرونة ثم نضع الخضروات ثم نضع نص كمية
المكرونة التانية ونضع على الوش باقى البشاميل وعلى الوش نضع معلقة زيت .ندخلها
الفرن لحد ماتستوى وتحمر